Chokoladeterrine.

Chokoladekage:

4 æg

120g sukker.

80g mel.

1½ spsk kakao.

Æg & sukker piskes over vandbad indtil det er lunt. Fjernes og pisk til det er koldt. Mel og kakao vendes forsigtigt i.

Bages i en terrineform ca. 10min, prøv med en strikkepind og kagen er bagt.

Lys chokolademousse

3 dl. Piske.

150g god lys chokolade.

2 spsk sukker.

2 æggeblommer.

Smelt chokoladen i microovnen. Opløs sukkereret i ½dl kogende vand. Pisk æggeblommerne og hæld sukkerlagen i mens der piskes, hæld chokoladen i og når det er afkølet bland med flødeskum.

Mørk chokolademousse

3 dl. Piske.

150g god mørk chokolade.

2 spsk sukker.

2 æggeblommer.

Som den lyse.

Chokoladeovertræk.

2½dl mælk.

300g god chokolade.

75g sukker.

Varm mælken til kogepunktet, hæld chokolage og sukker i.

Samling:

Tag kagen ud af formen og skær sider, bund og bund fra.

Bund og sider monteres i formen og fyldes med lys og dernæst mørk mousse. Låget monteres ovenpå. I køleskab med den i 2 timer. Tag den ud og overtrækkes med chokolageovertræk. Gør dette over en rist med bagepapir nedenunder.