Trøffel-lagkage

Chokolade kagebund.

2 æg.

2½ spsk sukker.

4 spsk hvedemel

1 spsk kakao

Fyld en gryde halvt med vand og bring det til kogepunktet. Tak gryden af og dyp en røreskål i, som indeholder sukkeret og æggene. Pisk 5-10 min, og pas på at der ikke kommer vand i æggesnapsen.. Sigt nu mel & kakao forsigtigt i. Dejen hældes i en springform, der er smurt & drysset med mel. Glat overfladen og bag så i 15 min ved 180 gr. Vend bundn ud på en rist til afkøling og gør springformen ren igen.

350g chokolade

2 blade husblas

65g flydende glukosesirup

5 dl piske

Smelt chokladen i en mikroovn ved relativ svag varme.

Læg husblas i lidt koldt vand. Hæld en dl vand i en gryde og rør glukosen i. Varm det op, tryk vandet af husblassen og opløs dette i gryden. Lad dette køle af. Pisk fløden og rør chokoladen & det afkølede glukose i.

Samling:

Smelt 185g chokolade og bred det ud på en olieret stykke bagepapir, ca 2mm tykt lag.

Læg den kolde bund tilbage i springformen og hæld chokolade/fløde massen over. Sæt det koldt en nogle timer. Flyt det over på et fad og pynt kanten med stykker af ovenstående chokolade.