Fiske timbaler

3 fladfisk

1 bækørred

1 bundt forårsløg

1½ dl kaffefløde

1 æg

Fladfiskene flås på begge sider og filetteres. Kødet pilles af ørreden.

Forårsløg køres i en foodprocesser. Ørred kødet kommes i sammen med fløde og æg. Der må nu ikke blendes for længe.


Samling

6 små Pillivuyt forme smøres med smør og 2 fladfisk fileter monteres i kanten. Hullet fyldes med ørred farsen.

Bages i ovn 18 min ved 180.


Sovs

Fiske affaldet koges med 2 dl vand. Sies og monteres med 150g smør og lidt salt. Jævnes med et par æggeblommer. Dette gøres nemmest med en stavblænder, så skiller sovsen ikke.


Montering.

En passende mængde af årstidens grøntsager skæres i små stykker og sauteres let på en pande.

Grøntsagerne lægges på et fad og timbalerne, der er taget ud af formene, lægges ovenpå. Lidt sovs hældes over.


Servering.

Safran ris, vilde ris og en god Chardonnay smager godt til.