300g mel 100g smør 50g gær 1 æg 1 spsk sukker ½ tsk salt. 1 dl mælk ½ tsk kardemomme. |
Mælken lunes og gæren opløses heri. Øvrige ingredienser kommes i og dejen æltes til en ensartet masse. Hæver tildækket 15 min. |
Remonce.
100g blødt smør. 100g brun farin. 50g rosiner creme af: 1 dl mælk. 1 æg 25g sukker 5g maizena |
Æg sukker & maizena røres sammen. Mælken varmes og hældes over under kraftig omrøring. Når cremes er afkølet blandes det øvrige i. |
Samling af kagen.
Dejen deles i 1/3 samt en 2/3 klump. Den lille rulles ud og lægges i en bradepande. Et par skefulde remonce smøres ovenpå.
Den store klump rulles ud i et aflangt bånd – ca 10 cm bredt. Remonce smøres på og det hele rulles sammen på langs. Af denne rulle skæres nu et antal snegle, 1-1½ cm høje og lægges ovenpå bunden.
Hæver 30 min og bages 15 min ved 200. Afkøles og pyntes med glasur.
Er kagen til en middelstor udviklingsafdeling ganges opskriften med 3!