Smør kage.

300g mel

100g smør

50g gær

1 æg

1 spsk sukker

½ tsk salt.

1 dl mælk

½ tsk kardemomme.

Mælken lunes og gæren opløses heri. Øvrige ingredienser kommes i og dejen æltes til en ensartet masse. Hæver tildækket 15 min.

Remonce.

100g blødt smør.

100g brun farin.

50g rosiner

creme af:

1 dl mælk.

1 æg

25g sukker

5g maizena

Æg sukker & maizena røres sammen. Mælken varmes og hældes over under kraftig omrøring.

Når cremes er afkølet blandes det øvrige i.



Samling af kagen.

Dejen deles i 1/3 samt en 2/3 klump. Den lille rulles ud og lægges i en bradepande. Et par skefulde remonce smøres ovenpå.

Den store klump rulles ud i et aflangt bånd – ca 10 cm bredt. Remonce smøres på og det hele rulles sammen på langs. Af denne rulle skæres nu et antal snegle, 1-1½ cm høje og lægges ovenpå bunden.

Hæver 30 min og bages 15 min ved 200. Afkøles og pyntes med glasur.

Er kagen til en middelstor udviklingsafdeling ganges opskriften med 3!