Chokolade kage Complicado |
|
kakaomakron bund: 35g mandler. 1 æggehvide (af et stort æg) 7,5g melis 60g flormelis 5g kakao |
smut mandlerne og tør dem i ovnen. Det smager godt hvis de lige tager lidt farve. Hak dem fint. Pisk æggehvide meget stift med melis. Heri foldes forsigtigt mandler, flourmelis & kakao. Bages 25 min ved 180. |
Kakao genoisebund: 82,5g revet rå marcipan. 2 æggeblommer. 1 helt lille æg. 30g flourmelis 25g kakao. 25g mel 2 hvider 25g melis 25 g smeltet smør |
Rør marcipan med blommerne, det hele æg samt flourmelis. Det skal arbejdes godt sammen. Tilsæt kakao & mel. Pisk hvider med sukker og vend det i. Tilsæt det smeltede smør tilsidst. Bages 25 min ved 180. |
Chokoladesabayonne: 100g melis. ¼ dl stærk kaffe 2 blommer 170g god mørk chokolade. 2 dl piske. |
Kog sukker & kaffe til 130° (dvs en dråbe bliver til blød karamel i et glas koldt vand). Hældes over blommerne under kraftig piskning, bliv ved til det er kølet af. Smelt chokoladen, kom det i og vend flødeskum i. |
Kakao sirup: 6g kakao. ½ dl vand 20g melis |
koges sammen. |
Anis chokoladeskum. 200g mørk chokolade. 1 dl sødmælk. 1 stjerneanis 3 dl piske |
smelt chokoladen. Kog mælken med anis og lad det trække 5 min. Tag anis op og hæld det over chokoladen. Flødeskum vendes i, når temperaturen i dalet noget. |
Samling: Makron bunden lægges i en springform, Fordel Chokoladesabayonne ovenpå. Genoisebunden ovenpå og fordel kakao sirup på denne. Chokoladeskum øverst. |