Chokoladeterrine. |
|
Chokoladekage: 4 æg 120g sukker. 80g mel. 1½ spsk kakao. |
Æg & sukker piskes over vandbad indtil det er lunt. Fjernes og pisk til det er koldt. Mel og kakao vendes forsigtigt i. Bages i en terrineform ca. 10min, prøv med en strikkepind og kagen er bagt. |
Lys chokolademousse 3 dl. Piske. 150g god lys chokolade. 2 spsk sukker. 2 æggeblommer. |
Smelt chokoladen i microovnen. Opløs sukkereret i ½dl kogende vand. Pisk æggeblommerne og hæld sukkerlagen i mens der piskes, hæld chokoladen i og når det er afkølet bland med flødeskum. |
Mørk chokolademousse 3 dl. Piske. 150g god mørk chokolade. 2 spsk sukker. 2 æggeblommer. |
Som den lyse. |
Chokoladeovertræk. 2½dl mælk. 300g god chokolade. 75g sukker. |
Varm mælken til kogepunktet, hæld chokolage og sukker i. |
Samling: Tag kagen ud af formen og skær sider, bund og bund fra. Bund og sider monteres i formen og fyldes med lys og dernæst mørk mousse. Låget monteres ovenpå. I køleskab med den i 2 timer. Tag den ud og overtrækkes med chokolageovertræk. Gør dette over en rist med bagepapir nedenunder. |