Trøffel-lagkage |
|
Chokolade kagebund. 2 æg. 2½ spsk sukker. 4 spsk hvedemel 1 spsk kakao |
Fyld en gryde halvt med vand og bring det til kogepunktet. Tak gryden af og dyp en røreskål i, som indeholder sukkeret og æggene. Pisk 5-10 min, og pas på at der ikke kommer vand i æggesnapsen.. Sigt nu mel & kakao forsigtigt i. Dejen hældes i en springform, der er smurt & drysset med mel. Glat overfladen og bag så i 15 min ved 180 gr. Vend bundn ud på en rist til afkøling og gør springformen ren igen. |
350g chokolade 2 blade husblas 65g flydende glukosesirup 5 dl piske |
Smelt chokladen i en mikroovn ved relativ svag varme. Læg husblas i lidt koldt vand. Hæld en dl vand i en gryde og rør glukosen i. Varm det op, tryk vandet af husblassen og opløs dette i gryden. Lad dette køle af. Pisk fløden og rør chokoladen & det afkølede glukose i. |
Samling: Smelt 185g chokolade og bred det ud på en olieret stykke bagepapir, ca 2mm tykt lag. Læg den kolde bund tilbage i springformen og hæld chokolade/fløde massen over. Sæt det koldt en nogle timer. Flyt det over på et fad og pynt kanten med stykker af ovenstående chokolade. |